Her Siteye Farklı Şifre Üretmek

Günümüzde saldırganlar bir siteyi hack’leyip oradaki bütün şifreleri ele geçirdiğinde, aynı kullanıcı adı(email adresi) ve şifreyi kullanarak oluşturduğunuz diğer sitelerdeki hesaplarınız da tehlikeye giriyor. Bu sorunu çözmek için size gayet akılda kalıcı ve güvenli bir şekilde algoritma oluşturarak, her siteye farklı bir şifre üretme yöntemini açıklayacağım.

Şimdi başlangıç için güçlü bir şifreniz olsun ve bunu ezberleyin.
Örneğin; t9!TEf

Sonrasında şifrenin sizin belirleyeceğiniz yerlerine, gireceğiniz sitenin isminden türettiğiniz harfleri ekleyeceksiniz.

Şifrenin harf ekleyeceğiniz kısımları şu alt çizgili yerler olsun; t_9_!_TEf

Şimdi örneğin girdiğiniz sitelerin isminin “ilk iki ve son bir harfini” kullanmaya karar verdiniz ve dediniz ki “alfabede o harflerden bir sonra gelen harfler” olsun.

Bu durumda Facebook için ekleyeceğiniz harfler ‘F‘, ‘A‘ ve ‘K‘den sonraki harfler oluyor. ‘F‘den sonraki harf ‘G‘, ‘A‘dan sonraki harf ‘B‘, ‘K‘den sonraki harf ‘L‘. Şimdi bu harfleri “1. küçük, 2. büyük, 3. büyük” yapmak istediniz diyelim. Bu durumda ekleyeceğiniz harfler ‘g‘, ‘B‘ ve ‘L‘ oldu.

Bu durumda Facebook için şifreniz şu şekilde oluyor;
tg9B!LTEf

Şimdi aynı algoritmayla Linkedin‘e girdiğinizde şifreniz şöyle olacaktır;
tm9J!OTEf

İnstagram İçin;
tj9O!NTEf

Bilmem anlatabildim mi?

Bu örneğini verdiğim gayet güvenli. İsterseniz bu algoritmayı alfabedeki bir önceki ya da iki sonraki harf diyerek daha da karmaşıklaştırabilir veya hiç ileri-geri yapmadan site isminden seçtiğiniz harflerin kendilerini kullanarak basitleştirebilirsiniz.

Bu şekilde şifreniz bir siteden çalınsa bile, aynı olmadığı için başka sitelerdeki hesaplarınıza erişemeyeceklerdir. Umarım size bir fikir vermişimdir. Yaratıcılığınızı kullanın ve güvende kalın 🤠

Kuyruk Bilişim

Faydalı Uygulamalar Bu Kuyruk'ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *